CATEGORII Analize de piaţă Bio şi organic Burse şi preţuri Comerţ alimentar Culturi profitabile monte da peceguina Energie şi biocombustibili Fermieri de succes Furaje, seminţe, îngrăşăminte monte da peceguina Legende din agribusiness Locuri de muncă Piaţa terenurilor Prognoze meteo Reţete de marketing Strategii de afaceri Subvenţii şi reglementări Surse de finanţare Utilaje şi tehnologii Viaţa la ţară PRODUSE alcool alune apă aronia bere biomasa bovine broccoli bumbac canepa carne cartofi castraveti caviar cereale ciocolata citrice ciuperci condimente dovleci floarea soarelui flori fructe grâu hamei icre internet inundatii investitii lactate lapte lavanda legume mandarine mere miere morcovi mustar nuci orez orz ouă ovăz pădure pâine pasari pepeni peşte pomicultura porci portocale porumb prepelițe produse bio rapiţă salvie secara sfecla soia statistica struguri tomate tutun ulei vin zahar ARTICOLE TOP50 Exclusivităţi Galerie foto Video Analize Reportaje Anchete Interviuri Dezbateri Opinii EXTERNE Moldova Bulgaria Serbia Ucraina Ungaria monte da peceguina Franţa Germania Italia Marea Britanie Olanda Polonia Rusia Spania Turcia Brazilia China India Indonezia Japonia SUA Australia EUROPA AFRICA AMERICA monte da peceguina ASIA CĂUTĂRI afaceri agricole anunturi agricole asigurare agricola combina agricola credite agricole fonduri agricultura ministerul agriculturii producatori agricoli stiri agricole seminte agricole sera agricola subventii agricultura teren agricol tractoare agricole monte da peceguina utilaj agricol TOPURI Citiri Comentarii Recomandări AUTORI agrointel.ro Daniel Befu Lucian Davidescu monte da peceguina Mircea Marin Oana Timar Romulus Cristea Vlad Macovei ARHIVĂ ianuarie 2014 decembrie 2013 noiembrie 2013 octombrie 2013 septembrie 2013 august 2013 iulie 2013 iunie 2013 mai 2013 aprilie 2013 martie 2013 februarie 2013 ianuarie 2013 decembrie 2012 noiembrie 2012 octombrie 2012 septembrie monte da peceguina 2012 august 2012 iulie 2012
Grecia Tomataki Santorinis sau cum au reușit grecii să își înregistreze tomatele în UE
Stefan Poienaru ocupa unul dintre primele locuri in topul celor mai bogati fermieri din tara. Are o avere estimata la 50-60 de milioane de euro, insa spune ca n-a “gustat” niciodata excentricitatile de milionar, scrie cancan.ro în serialul dedicat TOP 50 fermieri agrointel .
Educatia noastra de copii saraci, eu provin dintr-o localitate de 20 de case, invatamantul extraordinar si sansa de a invata, ne-au permis sa ne realizam monte da peceguina ca specialisti si ca oameni sa ne integram in societate si in mediul economic , ne-a spus milionarul.
Potrivit topului agrointel.ro, milionarul, care conduce Agrofam Fetesti, si-a strans averea din agricultura, in principal din cultura graului si a porumbului. Toamna trecuta el a semnat 6.000 de hectare de grau, 3.600 de hectare de orz si 2.950 hectare rapita, in timp ce pe alte 10.000 monte da peceguina va pune porumb si pe 3.000 floarea-soarelui.
In prezent fermierul exploateaza aproximativ 17.000 de hectare. Poienaru s- aclasat in editia monte da peceguina din 2012 a Top 300 Capital pe locul 147, cu o avere estimata la 38-40 de milioane de euro. El are si un efectiv de 2.000 de oi si 1.400 de capre, iar in prezent incearca sa obtina certificarea bio pentru produsele din lapte de capra.
El nu este fanul vacantelor exotice si nu rezista sa stea departe de afacere mai mult de o saptamana, iar strainatea nu ii face cu ochiul. Printre destinatiile sale cele mai preferate se numara Muntii Apuseni si Moldova.
In top sunt oamenii care au reusit in agricultura, oamenii care s-au straduit, pentru ca pozitionarea lor acolo are in spate multa truda, pricepere riscuri, nopti nedormite si asa mai departe. Nimic nu se obtine fara un efort si eu chair ii felicit pe tot indiferent de loc.
Primii bani i-am castigat cand aveam in jur de 10-11 ani, cand munceam monte da peceguina cu ziua la un Gostat nou infiintat unde bunicul meu lucra. Prima mea munca a fost sa scot corzi de vita de vie dupa taiatul de primavara, dupa care munca urmatoare a fost sa duc un cal de gura care tragea o prasitoarea pe care o tinea un baiat mult mai solid ca mine. Am ucenicit ducand calul de gura, chair doi cai uneori, iar dupa ce am mai crescut am trecut sa tin prasitoarea. Erau in jur de 10 lei pe zi in anii `56-`57 , ne-a povestit fermierul milionar, Stefan Poienaru.
Eu am fost sef de ferma, sef sector chimizare, director tehnic in regimul celalalt. monte da peceguina Nemaivazand o perspectiva pentru societatile de stat si pentru sistemul monte da peceguina socialist m-am orientat spre activitatea privata, avand in vedere ca asta este profesia mea si a familiei. Agrofam inseamna agricultura si familie, si idea ne-a venit ca suntem o familie de agronomi.
Am inceput in 1992 cand am luat primele 140 de hectare de teren in arenda de la o exploatatie abandonata de niste fosti CFR-isti. Acum lucram circa 17.000 de hectare si nu ne ajunge, ne mai judecam cu statul pentru monte da peceguina inca vreo 8.000, sper ca pana la urma o sa o rezolvam. Am cladit aceasta afacere, impreuna cu familia, monte da peceguina nu avem alti asociati, actionari sau asocieri, iar eu imi conduc singur afacerile.
No comments:
Post a Comment